RSS

Je vais bien ne t'en fais pas....


Uzun bir aradan sonra yazmaya bu filmle devam etmek çok güzel olacak...

Yine yeniden izledim bu filmi. İzlemek geldi içimden gene ansızın, durduramadım. İnsan bir kere izleyince bir kere daha izleme ihtiyacı duyuyor sonra.

İkiz kardeşini arayan Lili'nin macerası kısaca. Mélanie Laurent'e bu filmde hayran olmamak elde değil, hastanedeki sahnelerde gerçekten yemek yememiş olmalı o derece gerçekci duruyor. Fransızları sevmem fazla ama Mélanie'nin yeri apayrı. Özellikle bu filmden sonra ben onu dünyadaki en iyi kadın oyunculardan biri sayıyorum, benimle birlikte Quantin Tarantino'da sayıyor olmalı ki Soysuzlar Çetesi'nde kendisine en önemli rollerden birini verdi.

Ama ben her izlediğimde, Mélanie Laurent'in etkisinden kurtulabilince ondan öte başka birine daha çok hayran oluyorum: Baba rolünü oynayan Kat Merad muhteşem bir oyunculuk sergilemiş aslında, izleyenleri karmaşık duygulara sürüklüyor, bisiklet sahnesinde Lili'yle konuştuktan sonra arkada kalınca yüzüne bakınca o anki duygularını insan sonuna kadar içinde hissediyor o nasıl bir mimiktir. Ve sonunda oyunculuğuna insanın ağzı açık kalıyor ister istemez. Filmi 2. kere sırf babanın mimiklerine, oyunculuğuna dikkat etmek için izlemek lazım. İşte o zaman anlaşılıyor oyunculuğunun büyüklüğü. Gerçi anneyi canlandıran Isabelle Renauld oyunculuğuda mükemmel ama Kad Merad çok daha ağır basıyor işte.

Bir filmin soundtracki nasıl bu kadar güzel olur, nasıl insanı etkiler bunun dersini de veriyor bu film. Kardeşimle aramızdaki şarkı oldu artık Lili. Ben ona söylüyorum tabii ki. Şarkının sözlerini ve klibini buradan vereyim de tam olsun.

Kısaca özellikle kardeşi olanların kesinlikle izlemesi gereken bir film, insana kardeşini ne kadar çok sevdiğini öyle bir gösteriyorki insana kendi bile inanamıyor. Zaten şarkıyı dinleyince filmi de izleme istediği doğuyor insanda otomatik olarak.



Lili,take another walk out of your fake world
Please put all the drugs out of your hand
You'll see that you can breath without not back up
Some much stuff you got to understand

For every step in any walk
Any town of any thought
I'll be your guide

For every street of any scene
Any place you've never been
I'll be your guide

Lili,you know there's still a place for people like us
The same blood runs in every hand
You see its not the wings that makes the angel
Just have to move the bats out of your head

For every step in any walk
Any town of any thought
I'll be your guide

For every street of any scene
Any place you've never been
I'll be your guide

Lili,easy as a kiss we'll find an answer
Put all your fears back in the shade
Don't become a ghost without no colour
Cause you're the best paint life ever made

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder